Pakistan: als de wereld de andere kant op kijkt

Met één oog op de rouwstoet van de Queen en het andere op de terugtrekkende Russische troepen kan de rijke wereld onmogelijk ook nog eens kijken naar wat er in Azië gebeurt.

Het is tenslotte maar Pakistan. Maar toch. De moessonregels hebben er een groot deel van het land onder water gezet. 35 miljoen mensen zijn er door getroffen, 1,7 miljoen huizen werden vernietigd, 3 miljoen stuks vee verdronk, 45 % van de landbouwgrond is verloren, 6500 km wegen zijn stuk, 246 bruggen stortten in, 40 % van de kinderen is ondervoed, 20 miljoen kinderen gaan niet naar school…

Dit is extreme ellende en de mensen worden aan hun lot overgelaten. De feodale elites die wel controle hebben over het land en de mensen die er wonen, zitten veilig geborgen in de steden of in het buitenland.

Een typisch ‘derdewereldverhaal’? Beslist niet…

Pakistan: als de wereld de andere kant uitkijkt | (uitpers.be)

Geef een reactie