Zeshonderdvijfenzeventig miljoen (675)

Dit is het bedrag dat de Europese Commissie aan de alles behalve democratische President van Tunesië wil geven om ervoor te zorgen dat er vooral geen migranten naar Europa komen.

We weten inmiddels hoe de Tunesische regering dat doet: ze zet hulpeloze mensen gewoon over de grens, de woestijn in, zonder eten of drinken.

675 miljoen: hoeveel opvang kan je hiermee creëren voor vluchtelingen? Hoeveel integratieprogramma’s kan je ermee financieren? Hoeveel hulp kan je hiermee geven aan mensen die gewoon op zoek zijn naar een menselijk en waardig leven. Die bereid zijn hard te werken. Die een toekomst zoeken voor hun kinderen.

Ursula von der Leyen en Giorgia Meloni kunnen het goed met elkaar vinden. En Ursula moet campagne voeren om een twee ambtstermijn te krijgen. Haar EVP-fractie in het Europees Parlement onderhandelt met uiterst rechts. Ze bereiden samen, met de ontslagnemende Rutte van Nederland, een schandelijke toekomst voor in de Europese Unie.

Ja, het voorstel moet nog eenparig door de Europese Raad worden goedgekeurd. Zullen de regeringsleden meer ‘beschaving’ tonen, of zou dit zijn wat Macron bedoelde met zijn ‘dé-civilisation’?

Geef een reactie