Migratie

Van zodra de Zelensky-ster weer op weg was naar Melsbroek, moest de Europese Raad het gewone werk noodgedwongen wel verder zetten. En dat was niet makkelijk.

Oostenrijk wil een groot hek om migranten die de Balkan-route volgen de pas af te snijden. Onze eigenste Vooruit is daar blijkbaar ook voor te vinden! Gelukkig vond Oostenrijk slechts weinig bondgenoten om de vraag te versterken.

Er wordt nu gepleit voor een ‘fair, firm and hard’ beleid, whatever that means. Het is niet waarschijnlijk dat de Europese Commissie ook minder ontwikkelingshulp gaat geven aan landen die weigeren hun uitgewezen asielzoekers weer op te nemen. Maar ook vragen van Frankrijk en anderen om méér te doen aan armoedebestrijding en economische ontwikkeling werden afgewezen.

Wat blijft dan over? ‘Cash for migrants’: de asielzoekers die we niet willen worden verkocht aan Rwanda en anderen. We geven er nog veel geld bovenop! In 2023! Ongelooflijk toch? Waarden en normen?

Geef een reactie