Ortega Murillo volharden

Vorige week werden 222 politieke gevangenen in Nicaragua op een charter naar Washington gezet en van hun nationaliteit beroofd.

Dat is nog niet voldoende voor Daniel Ortega en mevrouw ‘co-President’: 94 mensen die het land al eerder hadden verlaten zijn nu ook hun nationaliteit én al hun goederen in Nicaragua kwijt. Het gaat om beroemde auteurs zoals Sergio Ramirez en Gioconda Belli, sociale leiders, journalisten en diplomaten. En uiteraard veel ex-sandinisten. Ze werden allen veroordeeld voor ‘landverraad’.

Dit is een duidelijke nederlaag voor Ortega, zo oordelen velen. Zijn enige instrument om zich te ontdoen van lastige dissidenten is ze het land uitzetten en doen alsof ze niet bestaan. Dit is duidelijk het begin van het einde.

‘Hoe meer Nicaragua ze van me afnemen, hoe meer Nicaragua ik ben’ besluit Sergio Ramirez.

Geef een reactie

%d