Werken in Palestina

Een Britse NGO, Christian Aid, heeft een juridische strijd van meer dan vijf jaar uiteindelijk gewonnen voor een rechtbank in de V.S. Zij werd door een zionistische organisatie ervan beschuldigd met US Dollars ‘materiële steun te verlenen aan een terroristische organisatie’. Dat is tegenwoordig het lot van NGO’s die werken in de Palestijnse gebieden.

Christian Aid heeft er nooit ruchtbaarheid aan gegeven, maar nu het pleit werd gewonnen, komt de waarheid naar buiten. Het is trouwens lang niet de enige organisatie die wordt vervolgd voor werk in de Palestijnse gebieden. Zo ver staan we.

De bedoeling is vooral intimidatie.

https://www.theguardian.com/global-development/2023/mar/02/christian-aid-claims-it-was-subject-to-act-of-lawfare-by-pro-israel-group

Geef een reactie

%d