Busje komt zo … ?

Ik bedoel, een beetje geduld helpt altijd. Hoewel het soms heel lang kan duren. Neem nu gender gelijkheid. Volgens de ILO ziet de horizon voor vrouwen er echt niet zo goed uit. Ze hebben veel meer moeilijkheden dan mannen om een plek op de arbeidsmarkt te vinden.

15 % van de vrouwen die zouden kunnen en ook willen werken vindt geen baan, tegenover slechts 10,5 % van de mannen. In ontwikkelingslanden is die arbeidskloof nog groter: daar kunnen 24,9 % van  de vrouwen die willen werken geen werk vinden.

Bovendien, wereldwijd, staat tegenover elke USDollar arbeidsinkomen van mannen, slechts 51 cent van vrouwen.

De afgelopen twintig jaar is er nauwelijks enige vooruitgang geboekt. En als dit ‘tempo’ wordt aangehouden, zal het wegwerken van de economische gender kloof nog 132 jaar duren! Het blijft dus even wachten op het busje! De babietjes die nu geboren worden, zullen het niet meer meemaken.

Geef een reactie